Vikingeskibet Frigg

- En helt unik måde at opleve naturen omkring Tissø

Dødsfald:

I januar mistede Bådelauget Frigg et af sine medlemmer – Poul Erik Svensson er desvære ikke blandt os mere. Han var suppleant i foreningens bestyrelse og et meget aktiv medlem af mandskabet på Frigg. Vi takker ham for det store arbejde han har lagt og for det fine træskærerarbejde han lavede i form af vingefløj og dragehoveder.

”En helt unik måde at opleve naturen omkring Tissø, er fra toften i et vikingeskib.”

Det siger Martin, Henning, Ole og Jørgen alle sammen. De er med i bådelauget omkring Vikingeskibet Frigg, der ligger i Lille Fuglede Havn i Tissø.  De vil gerne dele oplevelser på vandet, i naturen omkring Tissø og stemningen af at gå i vikingernes fodspor.

Om Frigg

Vikingeskibet Frigg er en kopi af et fund fra Gokstad i Norge. Gokstadfundet består af et større vikingeskib, der var anvendt som begravelsesskib og heri var yderligere tre mindre skibe – det største at disse tre skibe er udgangspunktet for Frigg.


Vikingeskibet Frigg blev indviet i 2015 og er blevet til som et læringsprojekt fra den tidligere produktionsskole i Svebølle. Skibet har fra 2015 haft sommerplads i Lille Fulgede Havn hvorfra produktionsskolens Maritime elevhold har vedligeholdt, sejlet med det og formidlet historien omkring det. I sommeren 2020 overtog foreningen Tissø Vikingemarked ejerskabet af Frigg og ønsker at udbrede glæden ved at sejle med vikingeskib i Tissø.

Bådelauget
Skibet ejes formelt af foreningen Tissø Vikingemarked, men i hverdagen har vi en lille arbejdsgruppe, der står for sejlads, vedligehold m.m. Bådelauget – dvs. alle medlemmer ind i foreningen, der betaler de ekstra 300 kr for at kunne deltage i sejladser med Frigg – vælger hvert år 4 til at være arbejdsgruppe. Hertil vælges en 5. person af bestyrelsen for Tissø Vikingemarked.

Arbejdsgruppen består i 2022 af:

Kathrine Brandstrup, Henning Fougt, Martin Nobel, Poul Erik Svensson og Jørgen Larsen.

Kom på tur med Frigg

Vi sejler gerne hver mandag kl. 16.30 - hvis vejret er til det.

Vil du gerne prøve, om sejlads med vikingeskib er noget for dig? Så kom med på et prøvesejlads!

Tilmelding til sejlads, indmeldelse m.m. sker ved henvendelse til:

Kathrine Brandstrup – kasserer@vikingemarked.dk eller tlf. 29421939. 


Find vej til Frigg:
Parker ved Lille Fuglede Kirke, Søvang 15, 4490 Jerslev og gå ned ad grusvejen ved nr. 24. Dårligt gående må gerne køre helt ned til havnen.